Mina anor


Mina anor

Min släkt kommer från lite olika delar av Sverige. Här har jag lagt ut en mycket schematisk, och inte fullständig, antavla så som jag känner till den idag.  En del hypotetiska släktskap är också medtagna, och jag har avsiktligt avstått från att lägga ut mina ibland rätt utförliga resonemang kring släktskap och hur de kan beläggas. Enstaka helt uppenbart felaktiga uppgifter kan förekomma, jag rensar bort uppenbara felaktigheter så snart jag ser dem, men hör gärna av er om ni ser något som helt enkelt inte kan stämma.


Antavlan går 16 generationer bakåt. På någon enstaka linje finns fortsättning längre bakåt, men det syns inte här.


Man kan sammanfatta den geografiska spridningen som att min farfars anor finns huvudsakligen i Östergötland, farmors på Gotland, Öland, Småland och Skåne, morfars i Dalsland och södraste delen av Värmland och mormors i Värmland (och längre bakåt i Finland via ett antal invandrade finnsläkter).


Det är alltså inte tanken att ni bara tar uppgifter här och lägger in dem i er egen antavla till exempel. Bättre att då först höra av sig till mig och se om släktskapen överhuvudtaget är belagda! Uppdateringar har tillkommit så sent som nu i dagarna (juli 2015). Det som visas här är alltså en stillbild som sannolikt kommer att se annorlunda ut om ytterligare några veckor, för att inte tala om månader och år.


Jag anger inga källor här. I många fall har jag fått hjälp av andra släktforskare, eller funnit uppgifter i olika typer av genealogisk litteratur. Som sagt... ingen nämnd och ingen glömd. Fråga om ni undrar över något särskilt!


Klicka på bilden nedan för att komma till min antavla.
Copyright Henrik Mosén 2007-2019 - Maila mig här!

Vill du köpa boken Valkebo härads nämndemän 1625-1725?

- klicka på bilden!

(325:- inkl frakt)

Östgötska bonderiksdagsmän

Vill du köpa boken nedan? Klicka på den!